Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές προσκείμενες στο σύστημα υγείας και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Μπακίρ Χασάς, 21 ετών, από τον καταυλισμό προσφύγων Μπαλάτα, τον μεγαλύτερο στη Δυτική Όχθη, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εφόδου του ισραηλινού στρατού σε ζώνη ανατολικά της πόλης Νάμπλους η οποία είχε σκοπό να γίνουν συλλήψεις, είπαν οι πηγές αυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι άνδρες του ανταπέδωσαν πυρά που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη καταζητούμενου στη Νάμπλους.

«Ταυτοποιήθηκε ένα θύμα», πρόσθεσε ο στρατός του Ισραήλ, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα μέλη του δεν τραυματίστηκε.

Είναι συχνές οι συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακή περιοχή που κατέχει το εβραϊκό κράτος από το 1967, στο περιθώριο διαδηλώσεων, ιδίως εναντίον της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας και εναντίον των συλλήψεων σε παλαιστινιακές κοινότητες από τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Δυτική Όχθη υπολογίζεται πως ζουν κάπου 475.000 ισραηλινοί έποικοι ανάμεσα σε πάνω από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης