Παμπλόνα: Αιματηρός ο αγώνας δρόμου με τους ταύρους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:04
Παμπλόνα: Αιματηρός ο αγώνας δρόμου με τους ταύρους
Συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, στον συνωστισμό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου με τους ταύρους στη γιορτή του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, στη βόρειο Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ανακοινώνοντας τον βαρύτερο απολογισμό για παρόμοια περιστατικά φέτος.

Ο τραυματίας, που είναι 19 ετών, φέρει τραύμα στον θώρακα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Χαβιέρ Σέσμα, των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου της Ναβάρας.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι διαγωνιζόμενοι συνέρρεαν στην είσοδο της αρένας και σημείο εκκίνησης της κούρσας, το οποίο αποτελεί κι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, συνολικού μήκους 846,6 μέτρων, μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης.


Μια ανεξέλεγκτη αναστάτωση δημιουργήθηκε στο στενό εκείνο σημείο την ώρα που δύο από τους ταύρους που συμμετείχαν στο «ενθιέρο» (κλειστή διαδρομή) εφόρμησαν στο πυκνό πλήθος, καταπατώντας ορισμένους από τους δρομείς.

Διαβάστε επίσης: Βγήκαν πάλι οι ταύροι στην Παμπλόνα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 12:34

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:56