Παναμάς: Παρατείνεται το lockdown σε δύο επαρχίες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 07:00
Παναμάς: Παρατείνεται το lockdown σε δύο επαρχίες

Οι Αρχές του Παναμά αποφάσισαν να παραταθούν τα lockdowns σε δύο επαρχίες, στη μία από τις οποίες υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, προκειμένου να ανακοπεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις πυκνοκατοικημένες περιοχές αυτές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Λουίς Σούκρε χθες.

Με 231.357 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 3.840 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, ο Παναμάς έχει καταγράψει περισσότερες μολύνσεις από οποιαδήποτε χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Τα περιοριστικά μέτρα, που η παναμαϊκή κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβληθούν από την 31 Δεκεμβρίου ως την 4η Ιανουαρίου, προβλέπουν ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο με άδεια των Αρχών και μόνο αν είναι απαραίτητο, για να αγοράσουν τρόφιμα ή να πάνε να δουν γιατρό, τόνισε ο Σούκρε.

Εν μέσω μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση των κλινών και την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 07:00