Πανίσχυρη... η Μισέλ Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 08:43
Πανίσχυρη... η Μισέλ Ομπάμα
Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes».

Η επικεφαλής της εταιρείας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, η οποία ηγήθηκε της επιθετικής εξαγοράς των 18 δισ. δολαρίων της βρετανικής Cadbury, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από την τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, η οποία τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει την επιτυχημένη επί 25 χρόνια εκπομπή της, για να εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.

Τέταρτη στη σειρά βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πέρυσι εξελέγη για μία δεύτερη θητεία, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τέθηκε επικεφαλής της διαμεσολαβητικής προσπάθειας στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Η αντιπρόεδρος και εκδότρια του περιοδικού «Forbes Woman» δήλωσε ότι «οι γυναίκες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού, έχουν ιδρύσει εταιρείες και λανσάρει προϊόντα, κάποιες φορές με μη παραδοσιακούς τρόπους και έχουν σπάσει το φράγμα των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα σε τομείς όπως το εμπόριο, η πολιτική, ο αθλητισμός, τα ΜΜΕ και το πολιτιστικό πνεύμα των καιρών και επομένως επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων, κάποιες φορές και δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Αυτή τη χρονιά το «Forbes» άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει τις γυναίκες διαμορφώνοντας τη λίστα με βάση λιγότερο την περιουσία και την εξουσία που διαθέτουν και περισσότερο τη δημιουργική επιρροή και την επιχειρηματικότητα.

Η νικήτρια πέρυσι ήταν η Μέρκελ, ενώ η Μισέλ Ομπάμα βρισκόταν στην 40η θέση της λίστας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό για την Ομπάμα, «είναι και αποτελεσματική, αφού με την εκστρατεία της ''Ας Κινητοποιηθούμε!'' κατά της παιδικής παχυσαρκίας, εταιρείες όπως η Coca-Cola, η Kellogg και η General Mills δεσμεύτηκαν να μειώσουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες στα τρόφιμά τους μέχρι το 2015».

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η τραγουδίστρια Lady Gaga, στην ένατη η Μπιγιονσέ Νόουλς και στη δέκατη η ηθοποιός Έλεν Ντετζένερις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 08:43