Περισσότερα από 20 παιδιά πνίγηκαν στο Σουδάν, ενώ πήγαιναν στο σχολείο τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στα νερά του Νείλου, στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας.

Το κρατικό πρακτορείο SUNA κάνει λόγο για 22 νεκρά παιδιά ενώ η ανταπόκριση του BBC τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών ανηλίκων σε 24. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και μια γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 40 μαθητές επέβαιναν στο σκάφος όταν ακινητοποιήθηκε στα ταραγμένα νερά του ποταμού. Ο διευθυντής του τοπικού σχολείου δήλωσε στο BBC πως τα παιδιά πανικοβλήθηκαν με συνέπεια το πλοιάριο να ανατραπεί.

Σημείωσε πως τα περισσότερα θύματα είναι κορίτσια, επτά έως δεκαέξι ετών.

Συνήθως οι μαθητές βαδίζουν ως το σχολείο, είπε, αλλά την τελευταία εβδομάδα χρησιμοποιούσαν το πλοίο λόγω των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι οικογένειες στην περιοχή θρηνούν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πολλά σπιτικά έχασαν δύο ή περισσότερα παιδιά.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια στο Σουδάν τα τελευταία χρόνια. Τον Αύγουστο του 2000, 50 μαθητές έχασαν την ζωή τους όταν το ξύλινο πλοίο που τους μετέφερε ανατράπηκε στον Νείλο, 350 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

Πηγή: afp.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης