Πάνω από 4.000 οι νεκροί στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 01:01
Πάνω από 4.000 οι νεκροί στη Συρία
Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου όταν και ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, επισημαίνεται σε έκθεση του Ο.Η.Ε. η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

«Ο αριθμός των νεκρών τοποθετείται πλέον στους 4.000. Ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται από τη Συρία ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον συγκεκριμένο αριθμό. Το έχω ήδη επισημάνει ότι εφόσον καθημερινά όλο και περισσότεροι στρατιώτες αποφασίζουν να "πάρουν τα όπλα", τότε οι νεκροί θα αυξάνονται. Όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς εμφύλιο πόλεμο», τόνισε η Navi Pillay, Ύπατη Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της, Rupert Colville, ανέφερε ότι η Συρία βρίσκεται στα όρια του εμφυλίου πολέμου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αναφορές για ένοπλη αντίσταση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Ωστόσο, ακόμα είναι δύσκολο να ειπωθεί κάτι τέτοιο με ακρίβεια», είπε.

Να σημειωθεί ότι η Δευτέρα, δημοσιεύτηκε μια έκθεση-κόλαφος για την κυβέρνηση της Συρίας στην οποία αναφερόταν ξεκάθαρα πως οι δυνάμεις Ασφαλείας έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου, σκοτώνοντας τον θάνατο πάνω από 250 παιδιών από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Δείτε το video...


Χωρίς τέλος το κύμα βίας στη Συρία

Παράλληλα, σύμφωνα με μέλη ακτιβιστικής οργάνωσης, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε διάφορες πόλεις της Συρίας.

«Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν από άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας στην αλ Τρεμίσα, μια πόλη κοντά στην Χάμα. Επιπλέον, στην πόλη Χομς, δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ένας εξ αυτών από πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Από την πλευρά τους, Σύροι ακτιβιστές που εδρεύουν στο γειτονικό Λίβανο είπαν ότι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στο χωριό Τελ Κάλαχ όταν δυνάμεις του στρατού, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο χωριό, αναζητώντας λιποτάκτες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 04:49