Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έχει -ως φαίνεται- βάλει σκοπό να ανατρέψει πολλά στοιχεία που μέχρι σήμερα αποτελούσαν ταμπού για το Βατικανό. Πριν από μία εβδομάδα ο πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε τους πάντες, όταν εξήγγειλε πως η Εκκλησία της οποίας προΐσταται θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που έχουν κρατηθεί ως μυστικά για τη δραστηριότητα παιδόφιλων ιερέων και ιεραρχών στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Τώρα, ο ποντίφικας έρχεται να καθησυχάσει το ποίμνιο της Καθολικής Εκκλησίας ξεκαθαρίζοντας πως το σεξ δεν είναι ταμπού αλλά θείο δώρο και πως ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυναίκας παράγει αγάπη και ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απόψεις του ιεράρχη από την Αργεντινή μπορεί να σοκάρουν τις παλαιολιθικές φράξιες του Βατικανού, όπως την «Opus Dei», αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια καθολικών στον κόσμο βρίσκουν τις τοποθετήσεις του θετικές.

Αυτή είναι η διαφορά του πάπα Φραγκίσκου από προκατόχους του, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μια απόλυτα ξύλινη γλώσσα όταν καλούνταν να τοποθετηθούν επί αυτών των «λεπτών» ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του σε νέους καθολικούς από τη Γαλλία ανέφερε: «Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δεν είναι ταμπού αλλά δώρο Θεού» και πρόσθεσε πως «οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας σε έναν γάμο είναι ένα δώρο που μας έδωσε ο Θεός. Έχει δύο σκοπούς: το να αγαπούν ο ένας τον άλλον και την αναπαραγωγή. Είναι πάθος, είναι παθιασμένη αγάπη. Η πραγματική αγάπη είναι παθιασμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αναγνώρισε, ακόμη, ότι η ανθρώπινη αδυναμία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στο να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους με τρόπο που απομακρύνεται από την έννοια της αγάπης και «χρησιμοποιείται για διασκέδαση».

Παράλληλα, ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την πορνογραφία, σημειώνοντας ότι είναι μέρος μιας «βιομηχανίας ψεμάτων» και κάλεσε τους νέους ανθρώπους να προστατεύσουν τη σεξουαλικότητά τους και να «προετοιμαστούν για αυτήν την αγάπη» που θα τους συντροφεύσει σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Δημοσιεύματα με τις δηλώσεις του ποντίφικα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης