Πάπας Φραγκίσκος: «Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι σημαντική»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 12:18
Πάπας Φραγκίσκος: «Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι σημαντική»
Σε ακόμη μία δημόσια παρέμβασή του ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι «η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία κάποιοι δυστυχώς απομακρύνονται, είναι σημαντική», μιλώντας στον διεθνή οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με έδρα τη Ρώμη.

Η αναφορά του ποντίφικα, φυσικά, έγινε για τη στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού, μην έχοντας την υποχρέωση να ακολουθήσουν τις δεσμεύσεις που αυτή επιβάλλει. Ο θρησκευτικός ηγέτης πρόσθεσε πως «σε ό,τι αφορά στις κλιματολογικές αλλαγές, υπήρξε ολιγωρία».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «οι μετανάστες είναι ευάλωτοι διότι βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας της βίας, των περιβαλλοντικών φαινομένων, ή ακόμη χειρότερα, λόγω της έλλειψης ανοχής, αδιαφορίας και εξαιτίας του μίσους που σε σπρώχνει στο περιθώριο». Ο ποντίφικας ζήτησε να δημιουργηθεί μια διεθνής συμμαχία για την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των όπλων μαζικής καταστροφής. Έχουμε όμως άλλη τόση επίγνωση των επιπτώσεων της φτώχειας;» ρώτησε τέλος με νόημα το ακροατήριο ο Αργεντινός ποντίφικας κατά την ομιλία του στον FAO.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 12:18