Πάπας Φραγκίσκος: Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 06:50
Πάπας Φραγκίσκος: Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετείχε το βράδυ της Πέμπτης με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην προσευχή που οργάνωσαν οι Ιταλοί επίσκοποι, οι οποίοι ζήτησαν από όλους τους πιστούς της χερσονήσου να προσευχηθούν στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος) για την καταπολέμηση της νόσου.

"Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, όπου όλα μοιάζουν να παραπαίουν, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να μείνουμε δυνατοί γι αυτό που έχει πραγματικά σημασία", δηλώνει ο Ποντίφικας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό. "Ας είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, δείχνοντας φιλανθρωπία, κατανόηση, υπομονή και ευσπλαχνία".

Σε αυτή την προσευχή, ο Πάπας παρακαλεί τον Άγιο Ιωσήφ να δώσει έμπνευση στους επιστήμονες, να στηρίξει αυτούς που βοηθούν όσους χρήζουν βοήθειας: τους εθελοντές, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, που είναι στην πρώτη γραμμή για να περιθάλπουν τους ασθενείς, και με κόστος τη δική τους υγεία".

"Προστάτευσε τους γέροντες από τη μοναξιά. Μαζί με την Παναγία, ικέτευσε τον Κύριο να ελευθερώσει τον κόσμο από κάθε μορφής πανδημία", καταλήγει.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από την συλλογική προσευχή, όλα τα ρολόγια της Ρώμης ήχησαν στις 20.45 και οι Ιταλοί κλήθηκαν να βάλουν ένα λευκό ύφασμα στο παράθυρό τους.

Η Ιταλία ξεπέρασε την Πέμπτη την Κίνα στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, καταγράφοντας 427 νέους θανάτους σε 24 ώρες για να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός σε 3.405 θανάτους.

Η Ιταλία κατέγραψε επίσημα τους δύο πρώτους θανάτους από τον Covid-19 στις 22 Φεβρουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 06:50