Ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Παπούα Νέα Γουινέα ξεπέρασε τις 10.000 σήμερα, αυξάνοντας την ανησυχία στη χώρα αυτή του Ειρηνικού, καθώς οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι το εύθραυστο σύστημα υγείας της θα καταρρεύσει.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα καταγράφηκαν το 24ωρο ως το μεσημέρι της Τρίτης 245 νέα κρούσματα Covid-19, παραμένοντας πάνω από το όριο των 200 ημερησίως και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα σε 10.197. Συνολικά 91 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα από Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μέχρι τώρα τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονταν στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι, η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης της Covid-19 ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν κρούσματα στις 17 από τις 21 επαρχίες της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί.

Εκτός από την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων, η Παπούα Νέα Γουινέα είναι επίσης αντιμέτωπη με καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στις προμήθειες από το πρόγραμμα Covax.

Η χώρα με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων ξεκίνησε κάποιους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 με μερικές δόσεις που έλαβε από την Αυστραλία. «Η μάχη μας με το επιδεινούμενο ξέσπασμα της Covid-19 είναι σε κρίσιμο σημείο και καλώ όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν αυστηρά με τα μέτρα» δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ντέιβιντ Μάνινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Παπούας Νέας Γουινέας έχουν επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και τους ζητούν να τηρούν με προσοχή τα μέτρα υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών, αλλά και να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η γειτονική Αυστραλία έχουν εξάλλου εκδώσει προειδοποιήσεις προς τις αρχές της χώρας καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα. «Υπάρχει ευρεία και συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα» δήλωσε η Πάμελα Τόλιμαν, ερευνήτρια στο PNG Institute of Medical Research.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης