«Παραδοσιακές» διαδηλώσεις στη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 01:53
«Παραδοσιακές» διαδηλώσεις στη Γερμανία

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις χθεσινές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από αριστερές παρατάξεις και οργανώσεις σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για διάφορα πολιτικά θέματα, ανάμεσά τους τα πυρηνικά και τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας σε διαδήλωση εναντίον της πυρηνικής ενέργειας στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 άνθρωποι, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σύμφωνα, πάντως με τους διοργανωτές ο αριθμός τους έφτανε τους 4.000.

Στην περιοχή Ρουρ, στη δυτική Γερμανία, τουλάχιστον 200 άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του πολέμου και της ατομικής ενέργειας πραγματοποιώντας πορεία από το Ντούισμπουργκ στο Ντίσελντορφ, ενώ στο Αμβούργο περίπου 750 διαδηλωτές ζήτησαν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και τη διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν στα γερμανικά κρατίδια Έσση, Ρηνανία-Παλατινάτο και Βάδη-Βυρτεμβέργη. Οι συγκεκριμένες πορείες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το σαββατοκύριακο του Πάσχα στη Γερμανία από το 1960. Στο αποκορύφωμά τους, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι συμμετέχοντες έφθαναν τις εκατοντάδες χιλιάδες ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων το ενδιαφέρον σταδιακά ατόνησε.
   

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 01:53