«Παραγωγική» η συνάντηση Κέρι-Βενιζέλου

«Παραγωγική» η συνάντηση Κέρι-Βενιζέλου
Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε για «παραγωγική συνάντηση» του Τζον Κέρι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι ο κ. Κέρι πραγματοποίησε μια «παραγωγική συνάντηση» με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Βενιζέλο.

Όπως επεσήμανε, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της Προεδρίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Σχέσης (TTIP).

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο κ. Κέρι «αναγνώρισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες» και με τον κ. Βενιζέλο συζήτησε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά περιφερειακών θεμάτων, καθώς και για τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 04:52