Παραλλαγή Όμικρον: Η Χιλή ανέβαλε το άνοιγμα των συνόρων της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 04:24
Παραλλαγή Όμικρον: Η Χιλή ανέβαλε το άνοιγμα των συνόρων της

Η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως ακυρώνει το άνοιγμα τριών χερσαίων διελεύσεων στα σύνορά της, που προβλεπόταν την Τετάρτη, εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού, καθώς και την απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από επτά αφρικανικές χώρες, καταρχήν για 14 ημέρες.

«Εξαιτίας της παγκόσμιας κατάστασης με την παραλλαγή Όμικρον, αποφασίσαμε να αναβάλουμε το άνοιγμα των χερσαίων διελεύσεων που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες», είπε ο υφυπουργός Υγείας Αλμπέρτο Ντουνιάκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οι τρεις χερσαίες διελεύσεις που αναμενόταν να ανοίξουν βρίσκονται στην Τσακαγιούτα, στα σύνορα με το Περού, στο Πίνο Ατσάδο, στα σύνορα με την Αργεντινή, και στην Κολτσάνε, στα σύνορα με τη Βολιβία.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα επανεκτιμηθεί σε δύο εβδομάδες, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο και διεθνώς με την παραλλαγή Όμικρον, εξήγησε ο κ. Ντουνιάκ.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αφρική. Έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες – στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Ολλανδία, στο Ισραήλ, στην Πορτογαλία, στην Αυστρία, στην Ισπανία...

Εξάλλου η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε ότι «από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, θα απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια των αλλοδαπών μη μονίμων κατοίκων από τις ακόλουθες αφρικανικές χώρες: τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσουατίνι και τη Μοζαμβίκη».

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 38.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,7 εκατ. και πλέον μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 04:24