Παραλίγο τραγωδία σε πτήση της Emirates

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009, 13:50
Παραλίγο τραγωδία σε πτήση της Emirates

Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της εταιρείας Emirates με περισσότερους από 225 επιβαίνοντες, όταν η ουρά ακούμπησε στο έδαφος κατά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης. 

Το αεροπλάνο, με αριθμό πτήσης ΕΚ407 για Ντουμπάι, έκανε κύκλους στον αέρα για 45 περίπου λεπτά, έως ότου τελειώσουν τα καύσιμα και προσγειωθεί, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κανένας από τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, καπνός γέμισε την καμπίνα των επιβατών, ενώ κομμάτια του Α340 έπεσαν στο έδαφος. «Τρομοκρατήθηκα. Δεν θα άντεχα να ξαναπεράσω κάτι τέτοιο», είπε μία επιβάτης σε αυστραλιανό Μέσο.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το περίεργο περιστατικό. «Απογειώθηκε πολύ απότομα, η ουρά ακούμπησε στο έδαφος στο τέλος του διαδρόμου και το αεροπλάνο σηκώθηκε, σταθεροποιήθηκε και επέστρεψε», είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μελβούρνης.

Αρμόδιος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ουρά μπορεί να ακουμπήσει στο έδαφος, όπως κακές καιρικές συνθήκες, μετατόπιση βάρους καθώς και λανθασμένος χειρισμός.

(Πρώτη Καταχώρηση: 21 Μαρτίου 2009, 11:45)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009, 13:50