Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Σομαλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 05:42
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Σομαλία
Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του Ο.Η.Ε. ότι περιοχές στο νότιο τμήμα της Σομαλίας αντιμετωπίζουν σοβαρά επισιτιστικά προβλήματα, η κατάσταση στην περιοχή του Κέρας παραμένει κρίσιμη, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC. Επικαλούμενο Βρετανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν κάθε ημέρα λόγω υποσιτισμού.

«Ο κυριότερος φόβος μας πλέον είναι οι ασθένειες που είναι πιθανό να εμφανιστούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς οι οποίοι έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Σε λίγες ημέρες θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις», υπογραμμίζει ο Andrew Mitchell, γραμματέας για τη Διεθνή Ανάπτυξη στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.«Περίπου 2,4 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στείλει η Βρετανία. Ήδη έχουμε στείλει 400.000 εμβόλια για τη μαλάρια. Περίπου 400.000 παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Το Κέρας της Αφρικής και ειδικά η Σομαλία πλήττεται από το χειρότερο κύμα ξηρασίας των τελευταίων 60 ετών, οδηγώντας το 1/3 σχεδόν του πληθυσμού της αφρικανικής χώρας στον υποσιτισμό.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 05:42