Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις φορολογικές επιστροφές του, ακόμη κι αν ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος τον οποίο συχνά επικαλείται, δήλωσε η Κελιάν Κονγουέι, υψηλόβαθμη σύμβουλός του, μετέδωσε το CNN.

Στη διάρκεια συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Κονγουέι ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος θα ανταποκριθεί στο αίτημα λίστας με περισσότερες από 200.000 υπογραφές, που καλεί τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρων που έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απάντηση του Λευκού Οίκου είναι ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου. Το ρυθμίσαμε αυτό στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τα φορολογικά του (Τραμπ). Τον ψήφισαν κι αφήστε με να το ξεκαθαρίσω: οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για το πώς θα είναι οι φορολογικές επιστροφές του στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του κι όχι για το πώς ήταν προηγουμένως. Επίσης, γνωρίζετε καλά ότι ο πρόεδρος Τραμπ αλλά και η οικογένειά του έχουν πλήρως συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες ηθικής. Έχουν συμμορφωθεί με όλα κι αναφορικά με την απομάκρυνσή τους από τις επιχειρήσεις, προκειμένου ο ίδιος να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προεδρία» δήλωσε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος από το 1972 ο οποίος δεν δημοσιοποίησε τις φορολογικές επιστροφές του, επικαλούμενος τη διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου, ενώ είχε εξαγγείλει ότι θα δημοσιοποιούσε τις επιστροφές του μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Ωστόσο, η Κονγουέι θέλησε το βράδυ της Κυριακής να αποσαφηνίσει τη δήλωσή της, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή της προεκλογικής θέσης. «Η θέση μας από την προεκλογική εκστρατεία δεν έχει αλλάξει. Ο ίδιος τελεί υπό λογιστικό έλεγχο. Λογιστές και δικηγόροι τον έχουν συμβουλεύσει να μην τα δημοσιοποιήσει» τόνισε η Κονγουέι. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο Τραμπ στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του υποστήριξε ότι ο λογιστικός έλεγχος είναι η αιτία μη δημοσιοποίησης των φορολογικών επιστροφών του. «Δεν δημοσιοποιώ τις φορολογικές επιστροφές μου, γιατί, όπως γνωρίζετε, τελούν υπό λογιστικό έλεγχο. Ξέρετε ότι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τις φορολογικές επιστροφές μου είναι οι δημοσιογράφοι. Εντάξει; Είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το CNN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης