Παραμένουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 02:27
Παραμένουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν
Με μεγάλη πλειοψηφία απορρίφτηκε στην αμερικανική Βουλή των αντιπροσώπων η πρόταση για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ωστόσο, δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος υπερψήφισαν την πρόταση, δείχνοντας ότι το κυβερνών κόμμα είναι διχασμένο ως προς την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα του πολέμου, ενόψει μάλιστα των εκλογών που θα γίνουν το Νοέμβριο, για το Κογκρέσο.

Συνολικά 65 βουλευτές, οι περισσότεροι Δημοκρατικοί, υπερψήφισαν την πρόταση για απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ενώ την καταψήφισαν 356 βουλευτές. Η πρόταση υπεβλήθη από τον φιλελεύθερο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντένις Κούτσινιτς.

Επρόκειτο για την πρώτη πρόκληση για την πλειοψηφία που διαθέτουν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο αφότου ο Obama έδωσε εντολή για να αναπτυχθούν επιπλέον 30.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της μεγάλης επίθεσης των Νατοϊκών δυνάμεων για τον έλεγχο της πόλης Μαρζάχ, στην επαρχία Χελμάντ, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 02:30