Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, αποφάνθηκε ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μπλοκάρει το YouTube, παραβιάζει τα δικαιώματα των χρηστών και τηνελευθερίας του λόγου.

Το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο αξιολόγησε τρεις χωριστές προσφυγές για την απαγόρευση που επιβλήθηκε στις 27 Μαρτίου -χωρίς απόφαση δικαστηρίου- για το YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις προσφυγές είχε υποβληθεί από την ίδια την εταιρεία, ενώ οι άλλες είχαν υποβληθεί από τον Πρόεδρο Metin Feyzioğlu της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας (ΤΒΒ) και τον λόγιο Kerem Altıparmak.

Το δικαστήριο θα αποστείλει την απόφασή του στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και την Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών (TIB) με σαφές αίτημα την άρση του αποκλεισμού.

Ένα τοπικό δικαστήριο είχε ήδη αποφανθεί την αναστολή της εκτέλεσης για την απαγόρευση του YouTube, τον Απρίλιο, αλλά η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν θα «αποδεσμεύσει» το YouTube επειδή το «εγκληματικό περιεχόμενο» εξακολουθεί να παραμένει στην δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η «εγκληματικό περιεχόμενο» κατά την τουρκική κυβέρνηση, είναι μια καταγραφή σημαντικής συνάντησης μελών του συμβουλίου ασφάλειας με θέμα τη Συρία, που διέρρευσαν on-line.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαγόρευση του YouTube, είχε γίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από μια παρόμοια απαγόρευση του Twitter, είχε προκαλέσει οργή εναντίον της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης