Παραπέμπουν σε δίκη τον Μπερλουσκόνι για προσβολή δικαστών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 19:11
Παραπέμπουν σε δίκη τον Μπερλουσκόνι για προσβολή δικαστών
Η εισαγγελία της Νάπολης εξετάζει το ενδεχόμενο να παραπέμψει σε δίκη τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για προσβολή μέλους του δικαστικού σώματος, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα και σχετίζεται με την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος, καταθέτοντας ενώπιον των δικαστών της Νάπολης την Πέμπτη, είπε ότι «το δικαστικό σώμα χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Μιλάνου, όταν έκανε δεκτό το αίτημα του Μπερλουσκόνι να εκτίσει την δωδεκάμηνη καταδίκη του για φορολογική απάτη με προσφορά κοινωνικά χρήσιμης εργασίας, είχε θέσει ως όρο να δείξει σεβασμό προς τους Ιταλούς δικαστικούς.

Στο μεταξύ, άρχισε την Παρασκευήστο Μιλάνο η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ.
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός προτίμησε να μην παραστεί στην δικάσιμο, αλλά να μεταβεί στο κέντρο θεραπείας και φροντίδας ηλικιωμένων, στο Τσεζάνο Μποσκόνε, στο οποίο και προσφέρει, εδώ και σχεδόν δυο μήνες, την κοινωνικά ωφέλιμη εργασία του.

Οι δικηγόροι του, όμως, κατέθεσαν υπόμνημα 430 σελίδων, με το οποίο θέλουν να αποδείξουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσόνι ουδέποτε είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή νεαρή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ.

Η τελική απόφαση του εφετείου μπορεί να εκδοθεί σε χρόνο - ρεκόρ, εκτός αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις. Η τελική συνεδρίαση των δικαστών για την δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας ορίσθηκε για τις 18 Ιουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 19:11