Την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών για έργο στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στη σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών για το έργο της κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού στον αερολιμένα της κροατικής πρωτεύουσας παρατάθηκε μέχρι τις 2 Μαΐου 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Hina», τονίζεται ότι «το ενδιαφέρον των επενδυτικών σχημάτων για το έργο είναι μεγάλο», ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποιες εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται πως πρόκειται για έργο που θα υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, το υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή παραχωρησιούχων για το έργο του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. Ο παραχωρησιούχος θα κληθεί να κατασκευάσει και να διαχειριστεί τον νέο τερματικό σταθμό, αλλά και τη διαχείριση του αεροδρομίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας, Μπόζινταρ Καλμέτα, δήλωσε ότι το σχετικό έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη σχετίζεται με τον διαγωνισμό και η δεύτερη φάση αφορά στο στάδιο αξιολόγησης των επενδυτών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η αξία του επενδυτικού έργου διαμορφώνεται στα 192 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο θα επεξεργαστεί σχέδιο, βάσει του οποίου το 10% των μετοχών της εταιρείας του αερολιμένα Ζάγκρεμπ θα διατεθεί στους υπαλλήλους. Το Δημόσιο ελέγχει το 55%, ο Δήμος του Ζάγκρεμπ το 35%, ενώ από 5% κατέχουν ο Δήμος Βέλικα Γκόριτσα και η περιφέρεια Ζάγκρεμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης