Η κυβέρνηση του Μαρόκου αποφάσισε να παρατείνει κατά ένα μήνα την κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που κήρυξε στα μέσα Μαρτίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μεσούσης της αύξησης των κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Σήμερα, το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο διατάγματος που παρατείνει την κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε όλην την επικράτεια για την καταπολέμηση της Covid-19”, δήλωσε σε σύντομο μήνυμά του ο επικεφαλής της κυβέρνησης Σαάντ-Εντίν Ελ Οτμανί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή παράταση επιτρέπει τη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως ο πρόσφατος αποκλεισμός της Καζαμπλάνκας, της οικονομικής πρωτεύουσας, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, αυστηρό έλεγχο των μετακινήσεων και κλείσιμο όλων των σχολείων την παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Με περισσότερα από 1.000 ημερήσια κρούσματα από τις αρχές Αυγούστου, η αύξηση των μολύνσεων στο Μαρόκο ενισχύει την ανησυχία και την κριτική των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η χώρα των 35 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει στον τελευταίο της απολογισμό συνολικά 75.721 κρούσματα κορωνοϊού, ανάμεσά τους 57.239 άνθρωποι που θεραπεύτηκαν και 1.427 θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης