Τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, εξέφρασε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Σε ανακοίνωση εκπροσώπου της, αναφέρεται ότι η Άστον έχει ζητήσει από τις ουκρανικές Αρχές να επιτρέψουν στον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επισκεφθεί την πρώην πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τιμοσένκο καταγγέλλει πράξη προσωπικής εκδίκησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για την εξόντωση της κύριας πολιτικής του αντιπάλου και άρχισε από την Τρίτη απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για την «πολιτική καταστολή» και την κακοποίηση στη φυλακή.

Στην ανακοίνωσή της, η Κάθριν Άστον υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία έχει την υποχρέωση να εξετάσει «αμέσως και αντικειμενικά όλες τις καταγγελίες για βασανισμούς ή άλλες μορφές βάναυσης, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης».

Ζητεί από τις Αρχές της Ουκρανίας να εγγυηθούν τον σεβασμό του δικαιώματος της Γιούλια Τιμοσένκο να λάβει την προσήκουσα ιατρική φροντίδα και της απρόσκοπτης πρόσβασής της στους δικηγόρους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης