Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενέτεινε τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζητώντας του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους απόψε, να αποσύρει τα νομοθετήματα που περιορίζουν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

«Η καγκελάριος απηύθυνε έκκληση (. . .) στον πρόεδρο να ηγηθεί ενός σοβαρού διαλόγου με την αντιπολίτευση και να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, περιλαμβανομένων (. . .) της ακύρωσης των νόμων (. . .) που περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών» τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της καγκελαρίας όπου αναφέρεται ότι η Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον Γιανουκόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άγγελα Μέρκελ «εξέφρασε τους φόβους της για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στο Κίεβο την οποία καταδίκασε με σθένος».

Η αρχηγός του γερμανικού κράτους «επέμεινε στην ευθύνη που έχει το Κράτος να προστατεύει τα δικαιώματα του να εκφράζεται κανείς ελεύθερα και να διαδηλώνει ειρηνικά» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα η Μέρκελ είχε ασκήσει κριτική στην ουκρανική κυβέρνηση και ζήτησε «να προστατεύει την ζωή» των διαδηλωτών μετά τα επεισόδια βίας, απορρίπτοντας την ιδέα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέζεμπεργκ, κοντά στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης