Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, o Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, αναμένεται σε διάγγελμά του να δηλώσει πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίκτυο δεν αναφέρει την πηγή πληροφόρησης, αλλά προσθέτει ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας έχει αρχίσει ήδη επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καμία άλλη πηγή πληροφόρησης στην Αίγυπτο δεν επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες.

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ σε αραβικές χώρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδηλώσεις έγιναν σήμερα μπροστά στις πρεσβείες της Αιγύπτου στην Ντόχα του Κατάρ, στο Αμάν της Ιορδανίας και στη Βηρυτό του Λιβάνου, σε ένδειξη συμπαράστασης στο άνευ προηγουμένου λαϊκό κίνημα εξέγερσης στην Αίγυπτο κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

–Στην Ντόχα περισσότεροι από τρεις χιλιάδες πολίτες φώναζαν μπροστά στην αιγυπτιακή πρεσβεία.

–Στη Βηρυτό πάνω από 500 πολίτες διαδήλωσαν με πανό που έγραφαν «80 εκατομμύρια πολίτες δεν θέλουν τον Μουμπάρακ», «Φαραώ, φύγε».

–Στο Αμάν, οι διαδηλωτές, κυρίως νέοι αριστεροί, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου, κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες και πανό με το πρόσωπο του Νάσερ και φώναζαν «Μουμπάρακ, πράκτορα της CIA» και «Ζήτω ο αιγυπτιακός λαός, ζήτω η επανάσταση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης