Παρέμβαση Ολάντ για την επίθεση στην πρεσβεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 11:49
Παρέμβαση Ολάντ για την επίθεση στην πρεσβεία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως αναμένει από τις Αρχές της Λιβύης να διαλευκάνουν όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε σήμερα η επίθεση εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή, που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο Γάλλων χωροφυλάκων.

«Η Γαλλία αναμένει από τις λιβυκές Αρχές να διαλευκάνουν πλήρως αυτήν την απαράδεκτη πράξη, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτή η πράξη έχει στόχο, μέσω της Γαλλίας, όλες τις χώρες της διεθνούς κοινότητας που έχουν δεσμευτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ολάντ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δύο Γάλλοι φρουροί από τη διοίκηση της χωροφυλακής στο Παρίσι τραυματίστηκαν, ο ένας από αυτούς σοβαρά και το διώροφο κτήριο στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία υπέστη σοβαρές ζημιές.

«Η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τη λιβυκή πρωτεύουσα.

«Σε συνεργασία με τις λιβυκές Αρχές, οι γαλλικές κρατικές υπηρεσίες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκάνουν τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε αυτή η απεχθής πράξη και να εντοπίσουν τους δράστες» τόνισε ο Φαμπιούς.

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους δύο Γάλλους φρουρούς που τραυματίστηκαν και διευκρίνισε πως «ο ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του».

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Bόμβα στη γαλλική πρεσβεία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 09:12

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 12:34