Προς αναβολή οδεύει η ανάληψη των καθηκόντων της νέας «Επιτροπής Γιούνκερ», καθώς το χρονοδιάγραμμα πιέζει ασφυκτικά, έπειτα από την απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υποψηφιότητας της πρώην πρωθυπουργού της Σλοβενίας Άλενκα Μπράτουσεκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν, «υπάρχει κίνδυνος η Επιτροπή Γιούνκερ να αναλάβει καθήκοντα μετά την 1η Νοεμβρίου. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τις πιθανότητες που έχει να πραγματοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε επίσης, ότι η Αλενκα Μπράτουσεκ παραμένει προτεινόμενη επίτροπος της Σλοβενίας και ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει αλλάξει τίποτα. «Ο  Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων και με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας για το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η διανομή των χαρτοφυλακίων στους επιτρόπους, όπως ακριβώς ανακοινώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, παραμένει η πλέον κατάλληλη και υπενθύμισε ότι με βάση τη Συνθήκη της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει το κολέγιο των επιτρόπων στο σύνολό του, και όχι μεμονωμένα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης