Ο δήμαρχος της Άκουιλα, της ιστορικής πόλης της κεντρικής Ιταλίας μεγάλο μέρος της οποίας είχε καταστραφεί από ισχυρό σεισμό το 2009, παραιτήθηκε το Σάββατο εξαιτίας μιας υπόθεσης διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται πολλά στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν διαθέτω πλέον τη νομιμότητα. Είμαι κουρασμένος και οργισμένος. Υφίσταμαι μια ολομέτωπη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι» ανακοίνωσε ο Μάσιμο Τσιαλέντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οκτώ πρόσωπα τέθηκαν την περασμένη Τετάρτη υπό επίσημη έρευνα και τέσσερα εξ αυτών υπό κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους καταγγελίες για διαφθορά που σχετίζονται με τα έργα ανοικοδόμησης της Άκουιλα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα, που βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών και σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και δωροληψία από επιχειρηματίες για να τους αναθέτουν έργα ανοικοδόμησης, βρίσκονται μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος της Άκουιλα, Ρομπέρτο Ρίγκα, ο οποίος παραιτήθηκε την ίδια ημέρα.

Η μεσαιωνική πόλη Άκουιλα και κοντινά χωριά είχαν πληγεί στις 6 Απριλίου 2009 από έναν σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 309 ανθρώπους και είχε προκαλέσει την κατάρρευση πολυάριθμων κτηρίων. Η ανοικοδόμηση της πόλης, το κόστος της οποίας υπολογίστηκε σε επτά δισεκατομμύρια ευρώ, σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις και σωρεία γραφειοκρατικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης