Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και υποψήφια στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε δεκαπέντε ημέρες ανακοίνωσε σύμφωνα με το BBC ότι παραιτείται από την προεδρίας του κόμματός της.

«Σήμερα το βράδυ αποφάσισα να εγκαταλείψω αυτή τη θέση του προέδρου του Εθνικού Μετώπου θα είμαι υπεράνω κομματικών επιδιώξεων» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν χωρίς να ξεκαθαρίσει αν η απόφαση της αυτή θα είναι μόνιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων, πρέπει να τους φέρνει όλους μαζί», είπε σε τηλεοπτική της εμφάνιση κατά την οποία πρόσθεσε: «Δεν είμαι πλέον παρά μόνο υποψήφια την προεδρία».

Επίσης σημείωσε «θα αποσυρθώ προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου ώστε να επικεντρωθώ στην εκλογική κούρσα για την προεδρία».

Η κίνηση της Μαρίν Λεπέν προφανώς αποσκοπεί στο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η υποψηφιότητα της είναι υπεράνω του κόμματος που εκπροσωπεί δηλαδή της άκρα δεξιάς καλύπτοντας έτσι όπως η ίδια επιδιώκει μεγαλύτερο πολιτικό χώρο από το 21,3% που τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει ως ποσοστό στον πρώτο γύρο της Κυριακής που πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης