Τρία από τα σπουδαιότερα στελέχη του αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ παραιτήθηκαν σήμερα από το κόμμα, ισχυριζόμενα ότι το κίνημα της αυτονομίας έχει καταληφθεί από αμόκ για την κατάκτηση της εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος.

Οι τρεις πολιτικοί είναι ο Πιέρ Κουρζί, ηθοποιός που έγινε πολιτικός, η βετεράνος πολιτικός Λουΐζ Μποντουάν και η Λιζέτ Λαπουάντ , σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Κεμπέκ Ζακ Παριζό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αισθάνομαι καλά στη θέση μου» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα η Λιζέτ Λαπουάντ.

Λίγες εβδομάδες πριν από το αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ φαινόταν πως εύκολα θα ανακτούσε την εξουσία κατά τις επόμενες επαρχιακές εκλογές.

Ωστόσο, το επίσης αυτονομιστικό ομοσπονδιακό κόμμα Μπλοκ Κεμπεκουά καταβυθίστηκε στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά στις 2 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχηγός του αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ Πολίν Μορουά δήλωσε ότι το κόμμα της θα υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο για την ανέγερση ενός σταδίου στο Κεμπέκ Σίτυ.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα προστάτευε το κτίσιμο του σταδίου από οποιεσδήποτε καταγγελίες στα δικαστήρια.

Αυτή ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για τα τρία διακεκριμένα πολιτικά στελέχη του Κόμματος του Κεμπέκ, που δηλώνουν ότι δεν εκτιμούν το γεγονός πως είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί επ’ αυτού.

Οι τρεις αποχωρήσαντες βουλευτές δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης