Ένα νεαρό αγόρι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από αστυνομικό τμήμα του Τραπ, στα προάστια του Παρισιού, με αφορμή τη σύλληψη ενός άνδρα που απέτρεψε αστυνομικούς από το να ελέγξουν τη σύζυγό του, η οποία φορούσε μπούρκα.

Ένα στέλεχος μουσουλμανικής ένωσης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι 200-400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και διαδήλωναν για τη σύλληψη του άνδρα. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο σύζυγος συνελήφθη επειδή ξυλοκόπησε αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση γύρω από το αστυνομικό τμήμα ήταν ήρεμη. Περίπου 10 κλούβες είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη συνοικία. Κοντά στο τοπικό νοσοκομείο οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2011 απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους έχοντας πλήρως καλυμμένο το πρόσωπό τους. Στους παραβάτες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 150 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης