Παρίσι: Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά συλληφθέντες στην επιχείρηση στο Σεν Ντενί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, 15:27
Παρίσι: Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά συλληφθέντες στην επιχείρηση στο Σεν Ντενί
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι επτά από τους οκτώ ανθρώπους που συνελήφθησαν την Τετάρτη στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε ένα διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, όπου είχε εντοπιστεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία του Παρισιού.

Ο όγδοος συλληφθείς, ο άνδρας που παραχώρησε το διαμέρισμα στον Αμπααούντ, παραμένει υπό κράτηση, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Λίγο πριν από τη σύλληψή του κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών, αυτός ο άνδρας, ο Τζαουάντ Μπεντανούντ, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρείχε φιλοξενία «στο πλαίσιο εξυπηρέτησης» σε δύο πρόσωπα «που είχαν έρθει από το Βέλγιο» και «το μόνο που ήθελαν ήταν λίγο νερό και να προσευχηθούν».

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη οκτώ ετών για τον «θανάσιμο τραυματισμό» δύο ανθρώπων και είχε αποφυλακιστεί το 2013.

Η προφυλάκισή του παρατάθηκε έως 144 ώρες, ήτοι 6 ημέρες, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο μιας αντιτρομοκρατικής έρευνας σχετικά με επικείμενη απειλή.

Οι άλλοι επτά άνθρωποι που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι μία γυναίκα που συνελήφθη μαζί τον Τζαουάντ Μπενταούντ σε έναν κοντινό δρόμο με την περιοχή της εφόδου και «έξι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του κτηρίου ή πλησίον του», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με τη σύνθεση των τριών ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από περίπου 12 τζιχαντιστές, που σκότωσαν 130 ανθρώπους την 13η Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο ρόλος ενός εξ αυτών, του Σαλά Αμπντεσλάμ, δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί. Ο άνδρας αυτός παραμένει ασύλληπτος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, 15:35