Παρίσι: Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι του Αλ-Τζαζίρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 13:49
Παρίσι: Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι του Αλ-Τζαζίρα
Οι τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ και κρατούνταν από χθες, Τετάρτη, επειδή πέταξαν ένα τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος πάνω από το Παρίσι, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Μόνο ένας από τους τρεις, ο πιλότος του τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους, θα κληθεί ενώπιον του δικαστηρίου την ερχόμενη εβδομάδα για να του ανακοινωθεί η καταδίκη του στο πλαίσιο μιας διαδικασίας κατά την οποία παραδέχθηκε την ενοχή του, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, η οποία δεν έκανε γνωστό σε τι θα καταδικασθεί ο δημοσιογράφος.

Οι πτήσεις τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών πάνω από το Παρίσι είναι απαγορευμένες.

Καμιά δίωξη δεν ασκήθηκε σε βάρος των δύο συναδέλφων του που συνελήφθηκαν μαζί του στο Δάσος της Βουλώνης, στο δυτικό Παρίσι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν ενώ η γαλλική αστυνομία αντιμετωπίζει από το φθινόπωρο έναν πολλαπλασιασμό των μυστηριωδών υπερπτήσεων από τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη πυρηνικών εγκαταστάσεων (πυρηνικοί σταθμοί, βάση στρατηγικών πυραύλων) και του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, επί δύο διαδοχικές νύκτες, επισημάνθηκαν πτήσεις τηλεχειριζόμενου αεροπλάνου πάνω από το Παρίσι και άρχισε έρευνα από τη γαλλική δικαιοσύνη.«Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα σ' αυτές τις συλλήψεις» στο Δάσος της Βουλώνης δημοσιογράφων που εργάζονται για το αλ-Τζαζίρα «και τις υπερπτήσεις που έγιναν τις προηγούμενες νύκτες», είχε ανακοινώσει πάντως χθες, Τετάρτη, μια πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, των οποίων οι ταυτότητες δεν αποκαλύφθηκαν, ηλικίας 34, 52 και 68 ετών, είχαν συλληφθεί χθες, Τετάρτη, γύρω στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

Ο πρώτος, ο οποίος ανήκει στο γραφείο του Αλ-Τζαζίρα στο Παρίσι, είχε παραλάβει το Νοέμβριο το τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος από το γραφείο του δικτύου στο Λονδίνο. Είχε επιστρατεύσει τους δύο άλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι, για τις ανάγκες αυτού του ρεπορτάζ. Αυτός ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους, ενώ ο ένας από τους συναδέλφους του κινηματογραφούσε το αεροσκάφος και ο τρίτος επρόκειτο να μιλήσει στο ρεπορτάζ. Το τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος κατασχέθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 14:08