Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ χαρακτήρισε «παρωδία» το δημοψήφισμα για τη διατήρηση των νησιών Φόκλαντ (σ.σ.: κατά την Αργεντινή, ονομάζονται Μαλβίνες) υπό βρετανική κυριαρχία.

«Το σημαντικό σήμερα είναι η θέση των ΗΠΑ απέναντι σε αυτό το δημοψήφισμα παρωδία… Η εκπρόσωπος του State Department δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά κυριαρχίας ανάμεσα στην Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε η πρόεδρος της Αργεντινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να μεταβάλει τη θέση της για τα Φόκλαντ, παρά τη σχεδόν καθολική επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, αναγνωρίζοντας τη βρετανική διοίκηση επί των νησιών, αλλά χωρίς να παίρνει θέση στο θέμα της κυριαρχίας. «Οι κάτοικοι εξέφρασαν καθαρά την προτίμησή τους για τη συνέχιση της σχέσης τους με το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η Βικτόρια Νούλαντ μετά την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή και τη Δευτέρα στα νησιά, με το διακύβευμα να τοποθετείται στο εάν επιθυμούν να παραμείνουν βρετανικό υπερπόντιο έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης