Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στη χρηματοδότηση του εξασθενημένου συστήματος υγείας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της τελευταίας 30ετίας, με στόχο να αναζωογονήσει την υποστήριξη στους Εργατικούς, μειώνοντας τις μακρές λίστες αναμονής για χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, που πάσχουν από έλλειψη πόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτείες στη μεταρρύθμιση, θα πάμε το σχέδιο στον λαό στις επόμενες εκλογές», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ραντ, ο οποίος εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις.

Στις εξαγγελίες του για την υγεία, ο Ραντ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πάρει τον έλεγχο του 60% της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, με την εισροή του 1/3 του φόρου κατανάλωσης σε εθνικό επίπεδο στην υγεία και την ανάληψη του ελέγχου της στήριξης των υπηρεσιών υγείας πρώτης γραμμής που παρέχονται εκτός νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υγεία είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους. Ο Ράντ κέρδισε τις εκλογές του 2007, υποσχόμενος να αναλάβει τα νοσοκομεία και να δώσει τέλος στις αντιπαραθέσεις με τις πολιτειακές κυβερνήσεις για τον έλεγχο του συστήματος υπό το βάρος του γεγονότος ότι ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού ανεβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης