Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών στον Καναδά, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα της αντιπολίτευσης, έκανε αλλαγές στον προϋπολογισμό προκειμένου να προχωρήσει σε παροχές στους πολίτες της χώρας σε μια προσπάθεια να αποφύγει πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προσθέσει στον προϋπολογισμό ένα ποσό 400 εκατ. καναδικών δολαρίων για τη χρηματοδότηση οικιακών μετασκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αγροτικές περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο αλλαγές, ανταποκρίνονται σε αιτήματα, που είχε θέσει ως όρους το κόμμα των Νέων Δημοκρατών, προκειμένου να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση χρειάζεται τη συνδρομή μιας τουλάχιστον παράταξης στο κοινοβούλιο για να συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία.

«Έχουμε κάνει σαφές ότι δεν επιθυμούμε μία εκλογική αναμέτρηση, τώρα. Θα καταθέσουμε ένα προϋπολογισμό, που θα ανταποκρίνεται στο συμφέρον όλων των Καναδών. Όπου η αντιπολίτευση κατέθεσε λογικές προτάσεις για τροποποιήσεις, τις λάβαμε υπόψη και είναι σαφές ότι δράσαμε ανάλογα», ανέφερε ανώνυμη κυβερνητική πηγή, με την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης του προϋπολογισμού, στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης