Πάσχα ανά τον κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2010, 17:36
Πάσχα ανά τον κόσμο
Θρησκευτική ανάταση. Το Θείο Δράμα αγγίζει τις ψυχές των πιστών, οι οποίοι με αισθήματα περισυλλογής πενθούν τον θάνατο και γιορτάζουν την Ανάσταση του Ιησού. Και χρώμα. Έντονα χρώματα από κάθε γωνιά της γης. Χρώματα πασχαλινά.

Στη φωτογραφία που συνοδεύει τον τίτλο βλέπετε τον τρόπο που κάτοικοι στη Γιογκιοκάρτα της Ινδονησίας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τη σταύρωση του Ιησού.


Ένας καλλιτέχνης στη Σάντα Μπάρμπαρα στις Ονδούρες φτιάχνει ένα «χαλί» από άμμο, το οποίο απεικονίζει τον Ιησού.Ουκρανία, Κίεβο. Η «Σφαίρα της Καλής και Πνευματικής Αναγέννησης» από την καλλιτέχνιδα Οξάνα Μαρς, η οποία χρησιμοποίησε 3.000 αυγά, για να την κατασκευάσει.Ισπανία, Σεβίλλη. Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «La Macarena».Φιλιππίνες, Παομπάνγκ. Ένας άνδρας μαστιγώνει τη ματωμένη πλάτη του με μπαμπού.Ισπανία, Ζαμόρα. Ιερείς της «Hermendad de Jesus Yacenete» περπατούν με πένθιμο βήμα κατά τη διάρκεια της Αγίας Εβδομάδας.


Βατικανό. Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος αποκαλύπτει το Σταυρό τη Μ. Παρασκευή.Αγγλία, Μπέργουικ-άπον-Τουήντ. Προσκυνητές περπατούν τη Μ. Παρασκευή με σταυρούς στους ώμους προς το Άγιο Νησί.ΗΠΑ, Λος Άντζελες. Άποροι και άστεγοι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα δωρεάν γεύμα που έχει ετοιμάσει η τοπική εκκλησία.Παλαιστίνη, Ζαμπάμπντι. Ιερέας λιβανίζει ένα άγαλμα που αναπαριστά τον Ιησού.Αγγλία, Λονδίνο. Ομάδα ηθοποιών δίνει μια ξεχωριστή παράσταση στην πλατεία Τραφάλγκαρ τη Μ. Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2010, 18:08