Πάσχει από καρκίνο ο Μλάντιτς;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 14:14
Πάσχει από καρκίνο ο Μλάντιτς;
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, πάσχει από καρκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου «Blic», η οποία επικαλείται δικηγόρο του.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, ο Μλάντιτς υποβλήθηκε μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin, δηλαδή καρκίνο των λεμφαδένων, σε κλινική του Βελιγραδίου το 2009. Φέρεται ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και σε χημειοθεραπεία, είπε ο Σάλιτς, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Σερβικής Εισαγγελίας για Εγκλήματα Πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα. Σύμφωνα με τον Βέκαριτς, πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του Μλάντις να εμμένει στα προβλήματα υγείας του. Ο Σάλιτς είχε ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του Μλάντιτς, με το επιχείρημα ότι ο πελάτης του είναι πολύ άρρωστος, για να μπορέσει να δικαστεί. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι δεν θεωρεί πως ο 69χρονος Μλάντιτς θα αντέξει μέχρι την έναρξη της δίκης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μλάντιτς έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο, μία ομάδα Σέρβων κυβερνητικών ιατρών τον έκρινε ικανό να εκδοθεί και να δικαστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 14:14