Στροφή 180ο έκανε στη ζωή του ο Rick van Beek, ο οποίος αφοσιώθηκε στη 13χρονη κόρη του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει και να κινηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω κύριος δεν ήταν λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής, αντιθέτως κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα, έπινε αρκετό αλκοόλ καθημερινά και ήταν θαμώνας διάφορων bar στο Michigan.
Ο Rick έκοψε αμέσως όλες τις κακές συνήθειες και τις αντικατέστησε με τον αθλητισμό.

«Όταν η Maddy ήταν μόλις 3 μηνών οι γιατροί μάς ανακοίνωσαν για την παράλυση. Η μικρή δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να περπατήσει, μόνο χαμογελούσε όταν την πήγαινα βόλτα στο πάρκο και ο αέρας χτυπούσε το πρόσωπό της. Αποφάσισα τότε να συμμετέχω σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, προσφέροντάς της χαρά», λέει ο Rick.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο ο αφοσιωμένος πατέρας παίρνει την κόρη του μαζί του σε μαραθωνίους, σε αγώνες ποδηλασίας ή καγιάκ. Και αφού η ίδια δεν μπορεί να περπατήσει, ο Rick ή την κουβαλάει στα χέρια του μέχρι να τερματίσει ή την βάζει να καθίσει στο ειδικό αμαξάκι, το οποίο σέρνει πίσω από το ποδήλατό του, ή στο ειδικά διαμορφωμένο καγιάκ σε αγώνες κολύμβησης!

«Είναι η καρδιά μου και είμαι τα πόδια της», λέει ο Rick. Άλλωστε η περίφημη ομάδα που έχει δημιουργήσει -η «Maddy Team», προκειμένου να συμμετέχει στους διάφορους αθλητικούς αγώνες, μετράει πολλές επιτυχίες. Όμως, η κατάταξη σε κάποιον αγώνα δεν έχει σημασία, «το σημαντικό είναι το χαμόγελο τής Maddy», λέει ο ίδιος.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης