Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος κατηγόρησε τα μέλη του πανκ συγκροτήματος «Pussy Riot» ότι «εκτελούν το έργο του Σατανά», ζητώντας την χωρίς ίχνος επιείκειας παραδειγματική τους τιμωρία.

«Η καρδιά μου ραγίζει από πίκρα σχετικά με τα άτομα αυτά που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους “Χριστιανούς Ορθόδοξους” στο θρήσκευμα […] Αυτού του είδους η ιεροσυλία στην οποία υπέπεσαν [τα μέλη της μπάντας] δεν πρέπει να δικαιολογηθεί, ούτε να μείνει ατιμώρητη», τόνισε ο Πατριάρχης αναφερόμενος στην πιο διάσημη συναυλία διαμαρτυρίας των «Pussy Riot», η πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Σε εκείνη τη συναυλία πέντε από τα μέλη της μουσικής αυτής κολεκτίβας εισέβαλαν στο καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, τραγουδώντας ένα κομμάτι, εν είδη «μιας πανκ προσευχής», από τη θέση του ποιμνίου. Το τραγούδι, όπως υποστηρίζει το συγκρότημα, καταδικάζει τόσο την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και τον νεοεκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την στιγμή που εισέβαλαν στο ναό κι έπαιξαν το κομμάτι αυτό, ο Σατανάς γελούσε εις βάρος μας», επεσήμανε ο Κύριλλος που αρνήθηκε να επέμβει προκειμένου να αφεθούν δυο από τα μέλη του συγκροτήματος από τη φυλακή όπου κρατούνται ακόμη.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόκιν διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της σύλληψής τους, η οποία θα τις κρατήσει πίσω από τα σίδερα μέχρι την ακρόαση τους, τον Απρίλιο. Για το λόγο αυτό τα δύο μέλη, που είναι μητέρες μικρών παιδιών, θα κάνουν απεργία πείνας μέχρι να αφεθούν ελεύθερες. Εάν οι δυο μουσικοί κριθούν ένοχες, κινδυνεύουν με έως επτά χρόνια φυλάκισης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης