Η καρκινοπαθής σύζυγος του καταδικασθέντος πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ πέθανε την Τρίτη στο Λονδίνο ενώ ο σύζυγος και η κόρη της βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ, 68 ετών, πέθανε αφού βρισκόταν σε κώμα για μήνες. Διαγνώστηκε με λέμφωμα πέρυσι, σχεδόν ένα μήνα αφού ο Ναουάζ Σαρίφ αποπέμφθηκε από το αξίωμά του από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, το οποίο έδωσε εντολή να δικαστεί από δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ίμραν Καν εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του και δήλωσε ότι η κυβέρνηση «σύμφωνα με τη νομοθεσία» θα παράσχει βοήθεια στην οικογένεια. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν ο Ναουάζ Σαρίφ ή η κόρη του Μαριάμ θα βγουν από τη φυλακή για να παρευρεθούν στην κηδεία.

Ο Ναουάζ Σαρίφ βρισκόταν στο Λονδίνο με την Καλσούμ νωρίτερα φέτος όταν δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς καταδίκασε τον ίδιο σε 10ετή κάθειρξη και την θεωρούμενη ως πολιτική του διάδοχο, κόρη του Μαριάμ σε επταετή κάθειρξη για την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’90.

Πατέρας και κόρη έφυγαν από το πλευρό της Καλσούμ για να επιστρέψουν στο Πακιστάν προκειμένου να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους εν όψει των φετινών εκλογών της 25ης Ιουλίου, τις οποίες έχασε το κόμμα τους ενώ νικητής αναδείχθηκε το κόμμα του πρώην αστέρα του κρίκετ Ιμράν Καν. Και οι δύο συνελήφθησαν και βρίσκονται έκτοτε στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναουάζ Σαρίφ, τρεις φορές πρωθυπουργός που έχει αποπεμφθεί από τη θέση σε κάθε μία από τις θητείες του, υποστηρίζει ότι η πιο πρόσφατη απομάκρυνσή του τον Ιούλιο του 2017 και η επακόλουθη καταδίκη του αποτελούν μια εις βάρος του συνωμοσία από τον πανίσχυρο στρατό και το δικαστικό σώμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης