Πέθανε ο αρχίατρος που προσβλήθηκε από Έμπολα σώζοντας ασθενείς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 03:00
Πέθανε ο αρχίατρος που προσβλήθηκε από Έμπολα σώζοντας ασθενείς
Την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στον ιό που πολέμησε με σθένος, άφησε την Τρίτη ο επικεφαλής γιατρός του κέντρου αντιμετώπισης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε.

«Ο Δρ. Όμαρ Χαν πέθανε στις 2 το μεσημέρι», ανακοίνωσε ο Δρ. Μπρίμα Κάργκμπο, ο νέος αρχίατρος της υπηρεσίας.

Ο Χαν είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο που διατηρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πόλη Καϊλαχούν, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Η υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο τον χαρακτήρισε «εθνικό ήρωα» γιατί εδώ και πολλούς μήνες «εργαζόταν δώδεκα ώρες την ημέρα για να σώσει ζωές, θυσιάζοντας τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 489 κρούσματα της επιδημίας, ενώ οι 159 από τους ασθενείς υπέκυψαν. Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Κορομά επισκέφθηκε χθες και σήμερα την Κενέμα και το Καϊλαχούν προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και να συναντηθεί τόσο με ασθενείς, όσο και με το ιατρικό προσωπικό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Σιέρα Λεόνε, πολλές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο να μην πάει στην Ουάσινγκτον, για τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής που θα διεξαχθεί εκεί στις 5 και 6 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Σιέρα Λεόνε: Προσβλήθηκε από Έμπολα ο αρχίατρος-ήρωας
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 06:00

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 03:00