Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, άφησε την Πέμπτη ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που πραγματοποίησαν επίθεση κατά του καθεστώτος του Saddan Hussein το 1991 στον Περσικό Κόλπο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Norman Schwarzkopf (Νόρμαν Σβάρτσκοφ) πέθανε στην Τάμπα της Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λεγόμενη «Καταιγίδα της Ερήμου» έγινε επί των ημερών του προέδρου George H. W. Bush, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση από το νοσοκομείο του Χιούστον όπου νοσηλεύεται μέρες τώρα, χαρακτηρίζοντας τον «Stormy Norman» ως έναν από τους «μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες της γενιάς του».

«Περισσότερο όμως από αυτό, ήταν ένας καλός και έντιμος άνθρωπος και ένας καλός φίλος. Η Barbara κι εγώ στέλνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Brenda και στην υπέροχη οικογένειά του», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στις 22 Αυγούστου του 1934 δεν άργησε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του (στρατιωτικός) και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία «Westpoint». Έχοντας πολεμήσει δύο φορές στο Βιετνάμ (1965 και 1970) δεν άργησε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αποφασιστικότητα και την εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους στις κατά τόπους συνθήκες της πολεμικής σύγκρουσης να επιβραβεύονται με τη θέση του επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων στον Πόλεμο του Κόλπου, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Λίγους μήνες μετά το τέλος της συγκεκριμένης πολεμικής επιχείρησης αποσύρθηκε από το στράτευμα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης