Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Πέτερ Λίντμπεργκ, ο Γερμανός φωτογράφος, γνωστός για ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εικόνες της βιομηχανίας της μόδας.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram: “Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πέτερ Λίντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη σύζυγό του Άστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόζεφ και επτά εγγόνια. Αφήνει ένα μεγάλο κενό”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φωτογράφος είχε μακρόχρονη συνεργασία με τη βρετανική Vogue και πιο πρόσφατα φωτογράφισε 15 αστέρες για το τεύχος “Forces For Change” του Σεπτεμβρίου του 2019, το οποίο επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Γερμανός φωτογράφος έγινε πολύ γνωστός τη δεκαετία του 1990 για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες μοντέλων, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα και η Κέιτ Μος. Είναι ένας από τους φωτογράφους μόδας, στους οποίους οφείλεται η άνοδος των supermodels.

Γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολλούς σχεδιαστές μόδας και διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου τη δεκαετία του 1960. Ήταν βοηθός του Γερμανού φωτογράφου Hans Lux για δύο χρόνια προτού ανοίξει το δικό του στούντιο το 1973.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 1978 για να συνεχίσει την καριέρα του. Σκηνοθέτησε ταινίες και ντοκιμαντέρ. Η ταινία του Inner Voices κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2000.

“Ο Πέτερ Λίντμπεργκ ήταν ταυτόχρονα φωτογράφος οραματιστής και αγαπητός φίλος” δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Vogue UK μόλις ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του φωτογράφου. «Η ικανότητά του να βλέπει πραγματική ομορφιά στους ανθρώπους και στον κόσμο ήταν ασταμάτητη και θα ζήσει μέσα από τις εικόνες που δημιούργησε. Θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώριζαν, δούλεψαν μαζί του ή αγαπούσαν τις φωτογραφίες του”.

Η αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar, Justine Picardie απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό φωτογράφο και το “λαμπρό και σπάνιο δώρο του να αφηγείται”.

“Ο Πέτερ Λίντμπεργκ ήταν ένας πραγματικά σπουδαίος φωτογράφος, η δημιουργική αισθητική του οποίου διαμόρφωσε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας” δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης