Πέθανε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των θρυλικών AC-DC

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 16:32
Πέθανε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των θρυλικών AC-DC
Ο θρυλικός Αυστραλός κιθαρίστας και συνιδρυτής των AC-DC Μάλκομ Γιάνγκ πέθανε σε ηλικία 64 ετών. «Πέθανε εν ειρήνη το Σάββατο με την οικογένειά του δίπλα στο κρεβάτι του» σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του.

Γνωστός για τον δυναμικό του ρυθμό στην κιθάρα και με τραγούδια που έχουν μείνει κλασσικά στον χώρο της ροκ και του μέταλ, ο Μάλκομ Γιάνγκ ήταν μαζί με τον αδερφό του Άνγκους Γιάνγκ οι ιδρυτές του συγκροτήματος πίσω στο 1973. Ο Μάλκομ έπασχε από άνοια τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το news.com.au.

«Ο Mάλκομ, γνωστός για τη μουσική του δυναμική, ήταν τραγουδιστής, κιθαρίστας, εκτελεστής, παραγωγός και οραματιστής που ενέπνευσε πολλούς», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση. «Από την αρχή, ήξερε τι ήθελε και κατάφερε να το πετύχει μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, φτάνοντας στην κορυφή της παγκόσμιας ροκ σκηνής δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε συναυλία. Τίποτα λιγότερο δε θα έκανε για τους οπαδούς τους.»

Ο θάνατός του έρχεται λίγες εβδομάδες αφού ο αδερφός του Τζώρτζ Γιάνγκ, κιθαρίστας και παραγωγός των Easybeats και των AC / DC, πέθανε στην ηλικία των 70 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 16:32