Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Έλμορ Λέοναρντ, πέθανε στο σπίτι του, στο προάστιο Μπλούμφιλντ Βίλατζ του Ντιτρόιντ, σε ηλικία 88 ετών. Ο Λέοναρντ είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Αύγουστο και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τα βιβλία «Πιάστε τον κοντό (Get Shorty)», «Out of Sight», «Hombre», «Mr. Majestyk» και το «Rum Punch». Εχει γράψει πάνω από 40 μυθιστορήματα, ανάμεσά τους και τα μπέστ σέλερ στις ΗΠΑ «Tishomingo Blues», «Pagan Babies» και «Be Cool».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως το «Get Shorty (Πιάστε τον κοντό)» το 1995 με τους Τζον Τραβόλτα, Τζιν Χάκμαν, Ντάνι ντε Βίτο, Ρενέ Ρούσο. Ο Λέοναρντ υπήρξε αγαπημένος συγγραφέας του Χόλιγουντ. Στο σινεμά μεταφέρθηκαν επίσης το μυθιστόρημα «Οut of Sight» (με τους Τζορτζ Κλούνι και Τζένιφερ Λόπεζ) και το «Rum Punch» (στο οποίο βασίστηκε η ταινία «Jackie Brown» του Κουεντίν Ταραντίνο).

Εγραψε και το σενάριο για την αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Justified» που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2010.

Ο Έλμορ Λέοναρντ γεννήθηκε στο 1925 στη Νέα Ορλεάνη αλλά μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, όπου νεαρός εντυπωσιάστηκε αφενός από τη δράση των τοπικών συμμοριών και αφετέρου από την τοπική ομάδα μπέιζμπολ. Αυτά τα δύο θέματα, οι εγκληματικές συμμορίες και ο αθλητισμός, επρόκειτο να τροφοδοτήσουν αργότερα τη συγγραφική του παραγωγή. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ, επιδόθηκε στο γράψιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης