Δραματικές εικόνες κατέγραψε αργά το βράδυ της Κυριακής ερασιτεχνική κάμερα στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ.

Το παιδί φορούσε μια φανέλα της Μπαρτσελόνα η οποία έγραφε το όνομα Μέσι​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αστυνομικοί ακινητοποιούν ένα αγόρι, ηλικίας 12-13 ετών, από το οποίο αφαιρούν μια ζώνη με εκρηκτικά που έκρυβε κάτω από φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομα του διάσημου Αργεντινού ποδοσφαιριστή Μέσι. Το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το αποτέλεσμα του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι οποίοι δεν διστάζουν να μετατρέψουν σε… μηχανές θανάτου ανήλικα παιδιά, προκειμένου να σκορπίσουν τον τρόμο. Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά το μακελειό στο Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ένα παιδί 12-14 ετών ανατινάχτηκε προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100, οι τζιχαντιστές έστειλαν έναν ανήλικο βομβιστή για να σκορπίσει το χάος στην πόλη Κιρκούκ.

Αυτήν τη φορά, όμως, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απέτρεψαν τα χειρότερα, με τις εικόνες από την επιχείρηση αφοπλισμού του επίδοξου βομβιστή να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σύμφωνα με ιρακινά μέσα ενημέρωσης, το αγόρι είχε σταλεί για να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά έξω από ένα τζαμί που χρησιμοποιούν Σιίτες Μουσουλμάνοι.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει σε δηλώσεις του για την πολύνεκρη επίθεση στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας πως το Χαλιφάτο χρησιμοποίησε ένα ανήλικο παιδί, το οποίο πέρασε απαρατήρητο καθώς κανένας δεν υποπτεύθηκε το παραμικρό μέχρι την πυροδότηση των εκρηκτικών. 

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως οι τζιχαντιστές εκπαιδεύουν νεαρά αγόρια για να τα στέλνουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας, να εκτελούν αιχμαλώτους ή να πολεμούν στο πεδίο της μάχης κατά του κυβερνητικού στρατού του Ιράκ ή κατά των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης