Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν την Κυριακή ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, μετέδωσε το euronews.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ντάκα, στήνοντας οδοφράγματα και ζητώντας την κήρυξη πρόωρων εκλογών, με παράλληλη δημιουργία μιας ουδέτερης υπηρεσιακής κυβέρνησης. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες. Μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το εξαγριωμένο πλήθος και να αποκαταστήσουν την τάξη. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές δεν σταματούσαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε λάστιχα και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Από αριστερά προς τα δεξιά: Sheikh Hasina και Khaleda Zia)

Η Αντιπολίτευση ζητά τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου σώματος, το οποίο θα αναλάβει την ομαλή διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, στηλιτεύοντας απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα έχουν υπό την εποπτεία τους την εκλογική διαδικασία. Η πρωθυπουργός της χώρας, Sheikh Hasina, τόνισε ότι απλώς εφάρμοσε δικαστική απόφαση.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Khaleda Zia, κάλεσε τον λαό σε μαζικές διαδηλώσεις, υπογραμμίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι εκλογές θα σημαδευτούν από τη νοθεία. Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μπαγκλαντές: Αιματηρά επεισόδια λόγω χαμηλών μισθών‏, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012, 11:12
Ζητούν «καθαρές» εκλογές, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 04:26

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης