Πεδίο μάχης η πόλη Τάιζ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 03:26
Πεδίο μάχης η πόλη Τάιζ
Σφοδρές ήταν χθες οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων Ασφαλείας και τουλάχιστον 7.000 διαδηλωτών στην πόλη Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, περίπου 200 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Σαναά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο στρατός χρησιμοποίησε όλμους για να πλήξει στόχους σε συνοικίες όπου υπήρχαν πληροφορίες για παραμονή ενόπλων που αντιτίθενται στην παραμονή του προέδρου, Ali Abdullah Saleh.

Έξι άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν από μια επίθεση στη συνοικία αλ Μάσμπα, όπου ζει ένας αξιωματικός πιστός στο στρατηγό Ali Mohsen, που αποστάτησε από τις κθεστωτικές δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται ο ίδιος ανάμεσα στα θύματα, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επιπλέον, ένοπλοι υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης έστησαν ενέδρα σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής, σκοτώνοντας τόσο τον ίδιο όσο και δύο σωματοφύλακές του. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δυο ακόμα μέλη της συνοδείας του, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Παράλληλα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι μάχες ανάμεσα σε Σιίτες αντάρτες, που είναι γνωστοί ως «Χούθι», και ένοπλα μέλη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης συνέχιζαν να μαίνονται για έβδομη ημέρα, με 60 νεκρούς μέχρι χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα «al Hayat».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 03:31