Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παθ, ανάμεσα σε δυνάμεις Ασφαλείας και περίπου 6.000 μεταλλωρύχους οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Evo Morales, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Εργαζομένων της Βολιβίας με βασικό αίτημα την εθνικοποίηση του ορυχείου «Κολγκουίρι» στην επαρχία Ινκουϊσίβι κοντά στην πρωτεύουσα και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της καναδικής πολυεθνικής εταιρίας «South American Silver» στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν στην περιοχή περιμετρικά του προεδρικού μεγάρου.

Τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος της χώρας έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής λόγω ενός πακέτου αντιλαϊκών μέτρων που επιδιώκει να προωθήσει και το οποίο θίγει θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα. Παράλληλα, σάλο είχε προκαλέσει η προσπάθειά του να ανάψει το «πράσινο» φως για τη δημιουργία ενός αυτοκινητοδρόμου ο οποίος θα ένωνε τη Χιλή με τη Βραζιλία και θα περνούσε μέσα από το Εθνικό Πάρκο «Τίπνις». Τελικά, το συγκεκριμένο σχέδιο ματαιώθηκε ύστερα από μαζικές αντιδράσεις μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βολιβία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 07:49

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης