Τέλος δεν έχουν οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη του φοιτητικού κινήματος που ζητούν μεταρρυθμίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δυνάμεις Ασφαλείας στη Χιλή, με το κέντρο της πρωτεύουσας, Σαντιάγκο, να μετατρέπεται εκ νέου σε πεδίο μάχης.

Οι φοιτητές έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας, Σεμπαστιάν Πινέρα, να μειώσει το δυσβάσταχτο κόστος των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, αυξάνοντας παράλληλα το ύψος των υποτροφιών, με την κυβέρνηση όμως να εμφανίζεται ανένδοτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Σαντιάγκο, προκειμένου να γιορτάσουν τον έναν χρόνο από την έναρξη των κινητοποιήσεων. Τα πρώτα επεισόδια δεν άργησαν να ξεκινήσουν, ενώ η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει βρεθεί αντιμέτωπο με έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται «ευαίσθητα» ζητήματα στους τομείς της Οικονομίας, της Παιδείας και της Υγείας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την άρνησή του να αυξήσει τα ανταποδοτικά οφέλη στους εργαζομένους σε ορυχεία χαλκού, προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Παρακολουθήστε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Χιλή: Η τιμή του χαλκού «άναψε» τα αίματα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 01:19

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης